Разузнаването на ДНР засне Дебалцевския котел с дрон (ВИДЕО)

Опълченците предадоха на LifeNews видео от Дебалцевския котел, заснето от птичи поглед. От тази височина се открива идеална гледка на позициите, отвоювани от украинската армия в околностите на село Логвиново, където на пътя Дебалцево-Артьомовка през последното денонощие се водят ожесточени сражения. На кадрите, заснето с квадрокоптер, се виждат укрепени позиции и окопи, много от които само преди няколко седмици са били заети от украинските военни. Опълченците се укрепиха в село Логвиново и блокираха пътя за снабдяване на групировката на Въоръжените сили на Украйна в Дебалцево само няколко дни преди срещата на „нормандската четворка“ в Минск. До голяма степен победите на армията на ДНР се дължат на доброто разузнаване.

Ожесточените сражения в околностите на Лохвиново се възобновиха след съгласуването в Минск на 12 февруари прекратяване на огъня в 00:00 часа на 15 февруари. Селото е стратегически важно, защото е разположено на пътя Артьомовск-Дебалцево. Киевските войски щурмуват населения пункт, за да прочистят коридор за групировката в Дебалцеския котел.

По-рано LifeNews съобщи, че артилерията на опълченците на ДНР продължава да държи под свой контрол магистралата и продължава да обстрелва колоните на украинската армия, които се опитват да пробият обръча около Дебалцево. ВСУ настъпват едновременно отвътре и отвън на „бойлера“ – от страна на Артьомовск и Светлодарск. Артилерията на ДНР и ЛНР обстрелва с ключовите височини около Дебалцево огневите точки на ВСУ, за да не позволи на украинската артилерия да подкрепи зачестилите опити на силоваците да разкъсат обръча.

Официален Киев продължава да твърди, че Белацовският бойлер не съществува.

http://www.youtube.com/watch?v=jfmwkXAlvpk