Разколът сред властта на Украйна е факт!

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков сравни екстремистите от ултранационалистическата организация «Десен сектор» с бандитите от Сомалия. Това Аваков заяви на срещата на върха в Брюксел, предаде РИА Новости.

Той се оплакал от развилнели се бандити в различни региони на Украйна.

«В Закарпатска област, където група хора, наричащи себе си «Десен сектор» се барикадирали в частен дом… имаме конфронтация с тези хора вече втори ден, те оказват съпротива. Когато от една страна стоят правоохранителните органи със санкции на съда и така нататък, а от другата страна стоят хора с автоматическо оръжие, в това число с гранатомети, и представете си, тази ситуация ние трябва да решим», заяви мчинистърът.

«Десен сектор» от своя страна, поиска незабавна оставка на главата на украинското МВР Арсен Аваков и ареста на всички, съпричастни служители от специалните части «Сокол» и МВР, към убийството на Сашко Билий (оф. Александър Музичко) на 25 март.

На погребението на Музичко, ръководителят на регионалната клетка на «Десен сектор» в град Ровно Ярослав Гранитный, директно в ефира на ТВ канала  «112 Украйна»,  призова членовете на групировката в цялата страна да започнат да се въоръжават.

Разколът между скорошните съюзници, дошли на власт от Майдан, все повече се превръща във факт и се разраства според приближаването на дата на президентските избори в Украйна – 25 май.

Напомняме, че на 22 февруари, самият Аваков заяви, че ще включи в ръководния  състав на МВР представител на «Десен сектор», а редиците със служителите на органите на реда, ще се допълнят от членовете на различните организации и партии на Майдан, които ще отработят обща стратегия с ръководството на милицията, с цел – продължаване на борбата за бъдещето на Украйна.

Днес, Аваков е на друго мнение..

Представител на десен сектор
Представител на десен сектор