Първа международна конференция за създаване на Международна Организация на Миролюбивите Нации

Първа международна конференция за създаване на Международна Организация на Миролюбивите Нации

Публикувано от:

На 28 март 2015 в 16 часа в София, България се проведе първата Международна скайп-конференция за създаване на Международна Организация на Миролюбивите Нации. Конференцията продължи 2 часа и половина.

Участниците в залата бяха около 30 човека, представители на политически и обществени организации в Република България.

Представители по държави в скайп-конференцията:

България

-организатор: Гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света”

Гости: представители на Българска работническа партия-комунисти, ПП Атака, Патриотичен алианс, Партия на българските комунисти, Патриотичен съюз, граждани

Германия

– Елена Шулц представител на обществена организация “Pegada” и “Endgame”

Белгия

– Елена Политов -общественик

Сърбия

– Таша Тешанович – Сръбска Радикална Партия

Ирландия

-Сергей Бардашов – Командир на хуманитарен батальон Ирландия/Англия “Mobius”

Канада, Монреал

– Денис Слоутски общественик

Италия

-Инна Мошкарова -обществена организация „Световните права на миролюбивите хора”

Великобритания

-Томас Скот Чамберс-политик, специално упълномощен представител на Донецка Народна Република зад граница и председател на партия в МИД ДНР и политическа партия „За Русия”

В началото на конференцията всеки от участниците произнесе слово, в което представи себе си и организацията, която представлява, за техните достижения в борбата за Мир, против НАТО, запозна присъстващите с акциите, конференциите, които провеждат в техните страни. Поради технически проблем във връзката, двама от участниците не можаха да се изкажат.

Пепа Рашева, един от организаторите на Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА” представи Предложенията на инициативата за цели и задачи на Международната Организация на Миролюбивите Нации:

1. Отмяна на санкциите срещу Русия, Сирия и Иран, защото те са средство за създаване на икономически, политически и военен конфликт на територията на Евразия, чиято крайна цел е унищожаване на Русия и отслабване влиянието на Европейските държави в световната икономика и политика и в крайна сметка подчиняването им на имперската колониална политика на сащ. От тези санкции огромни загуби търпят не само България, но и всички Европейски държави. При задълбочен анализ се установява,че от тези санкции срещу Русия, печели само Русия, защото санкциите я принуждават да си направи истинска, правилна реорганизация на икономиката, финансите, геополитиката и така ускоряват развитието на Русия, а Европейските държави търпят огромни загуби и застой в икономиката. България също търпи огромни загуби, особено в туризма.

2.Разобличаване на престъпленията на нелегитимното марионетно правителство в Украйна.

3.Разобличаване на сащ – нато в дестабилизация на регионите – Балканите и Украйна, Латинска Америка, Северна Африка, Близкия Изток. Разобличаване на извършените от тях престъпления срещу човечеството, разформироване на нато и изправяне пред Международен трибунал.

4.Възстановяване на нормалните взаимоотношения и взаимноизгодно сътрудничество между Европейските страни и Русия

Представителите от всички държави изразиха своето съгласие и одобрение с Предложенията на Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”

На конференцията се взе решение да се създаде Устав на Международната Организация на Миролюбивите Нации, в който да се впишат приетите цели и задачи, а така също и методите за постигането им.

Също така бе взето решение за създаване на Международен Комитет и се поставиха техните задачи

– в случай на необходимост за оперативно да провежда събрания

– да изработва и приема съгласувани решения

– да контролира изпълнението на приетите решенията.

В дискусията взе участие Председател на партия Атака за гр. София – Стоил Стоилов, който разказа, че партия Атака е единствената партия в Парламента на България, която изпрати свои наблюдатели в Донбас и Крим. Сега партията има своя телевизия „Алфа”. Той заяви, че Софийската организация на партия Атака ще участва в митинг шествието „България – зона на мира”на 29.02.2015, както и във всички мероприятия на Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”. Също така направи предложение следващата конференция да се състои в залата за конференции на партия Атака, където има всички необходими условия за провеждане на такъв род конференции

Деньо Павлов – един от организаторите на Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА” поздрави всички участници в конференцията и направи своята оценка и анализ днешните събития. Той заяви, че е изключително впечатлен. „Участниците от всички държави направиха много качествени предложения. Това, което се случва сега е вълнуващо, защото виждам ,че се ражда една качествена Европейска организация, която се надявам ще прерасне в Световна. Светът днес се нуждае от такава организация, защото фашизма, който беше 70 години назад , отново се възражда и неговия лидер днес са САЩ. Ние ще намерим сили, методи и способи да поставим американския фашизъм на неговото място. Заедно сме силни и заедно ще успеем, защото правдата и силата са на наша страна.”

Кристиян Димитров- народен представител от ПП Атака в 42-Народно Събрание на Република България предложи следващата конференция да се проведе след 2 седмици, защото събитията в света се развиват много динамично и това решение се прие единодушно.

Деньо Павлов предложи на следващата конференция след приемане на Устава и създаване на Международната Организация на Миролюбивите Нации, да се започне разглеждане на всички варварски нападения на НАТО, всички убийства и всички загуби, които са претърпели държавите от агресията на НАТО за последните 10 години – „Като започнем със Сърбия, Либия, Афганистан, Сирия, Украйна и сега в Русия. Санкциите, ние ги разглеждаме като действия на НАТО, което се явява фактически американска структура за колонизиране на света”- заяви той.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=v_cpxbrMwaI[/embedyt]

На следващата конференция се очаква участие от Швейцария и държавите от Латинска Америка

Автор: Светлана Попова
Източник: http://bgzemia.blog.bg/