Пъпната ни връв е Европа, но се нуждаем и от прагматична връзка с Русия, смята премиерът в оставка

Пъпната ни връв е Европа, но се нуждаем и от прагматична връзка с Русия, така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира по БНТ правилната външна политика на страната според него. „Ако са идвали от някъде пари, те са идвали от Европа. Всички останали са взимали“, посочи той.

В същото време Борисов коментира, че България има нужда от газ от Русия за газовия хъб „Балкан“. „Беше нужно да си оправим бакиите за „Белене“. Благодарен съм на Путин, че той прояви воля и пренасочи туристи за България и това е факт. Изпрати кораби да се ремонтират във военните заводи и корабостроителницата във Варна. Договорихме и да ремонтираме двигателите не само на хеликоптерите, но и на Су и МиГ в България“, допълни премиерът в оставка.

Коментирайки изявленията на президента Росен Плевнелиев срещу политиката на Путин, Борисов посочи, че има разлика в това да си президент и премиер. „Като се срещах с туристическия бранш, производителите на меса и консерви, всички казаха, че затварянето на руския пазара пряко се е отразило на икономиката. Заводи спряха дори. Има хора, които да говорят, моята работа е била прагматична“, каза още министър-председателят в оставка.

ВИДЕО:  Бойко Борисов в „Панорама“ 13.01.2017