Пушков предложи „хуманни условия“ за масовия убиец Брайвик: Масаж, маникюр и вечеринки в събота. Защо пък не?

Председателят на комитета на държавната Дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков коментира в Twitter нашумялото решение на съда в Норвегия, който призна условията за излежаване на присъдата на терориста Андерш Брайвик за „нечовешки“, предаде телевизия „Звезда“.

Пушков предложи цял списък с „хуманни“ условия за Брайвик. Сред тях са масаж на лицето, маникюр, педикюр и вечеринки в събота.

„Хуманните условия“ за Брайвик биха могли да включват масаж на лицето, маникюр-педикюр, таласотерапия и вечеринки в събота. Защо пък не?“, пише с ирония руският депутат в социалната мрежа.

На 22 юли 2011 г. Брайвик уби 77 души при две нападения в Норвегия. В момента терористът излежава максималната предвидена в националното законодателство присъда от 21 години затвор, която може да се удължи.

Масовият убиец се оплакваше от „нечовешко“ отношение и по-конкретно от претоплената си на микровълнова печка храна, от студеното кафе и от липсата на контакти с други хора, пише Вести.ру.

Брайвик определя наказанието си зад решетките като „жестоко и нехуманно”. 37-годишният мъж се смята за жертва на нечовешко отношение заради условията и изолирания режим, в който трябва да прекара годините от присъдата си.

Британският „Дейли Мейл” обаче публикува снимки на тези „нехуманни и жестоки условия”, които показват, че всъщност масовият убиец няма право да се оплаква. Той разполага с телевизор с плосък екран, достъп до Интернет, компютър, на който може да играе игри, отделно Playstation, спортен салон и малък кабинет, в който може да пише или да чете книги.