Пушков предложи на европейците да потърсят демокрацията в Мукачево

Европейците, които смятат, че в Украйна има демокрация и почти няма ултрадесни, следва да отскочат до Мукачево в западната част на страната, където в събота се стигна до престрелка между представители на „Десен сектор“, полиция и местни бизнес-структури. Това предлага ръководителят на Комитета по международните въпроси към Държавната дума на Русия Алексей Пушков, предаде РИА Новости.

„В Европа често ми казваха: в Украйна почти няма ултрадесни, а основна там е „демокрацията“. Нека отидат до Мукачево – ще видят демокрация“, написа Пушков на страницата си в Twitter.

Припомняме, че в събота представители на „Десен сектор“ влязоха в престрелка с полицията и местни бизнес структури, като бяха използвани гранатомети и автомати. Според различни данни, загинали са до трима души, а 11 са пострадали, макар че все още информацията за това се доизяснява. Стрелците се укриха в гората и заявиха, че ще се предадат, само ако така им заповяда техният лидер Дмитрий Ярош. При това те обясниха действията си с борба с контрабандата. В неделя Ярош пристигна на мястото, но не е нареждал на бойците да се предадат. Водят се преговори. В цяла Украйна се провеждат митинги на привържениците на радикалите.