Пушков посъветва Рига “по-често да се поглежда в огледалото”

Пушков посъветва Рига “по-често да се поглежда в огледалото”

Публикувано от:

Председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков коментира извикването на руския посланик в Латвия Александър Вешняков във външното министерство на страната. В коментар в Twitter руският депутат нарече това “неразбираемо”, предаде ТАСС.

“Непонятно е извикването на руския посланик Вешняков в латвийското външно министерство след изказването му, че медиите в Латвия демонизират Русия. Рига трябва по-често да се гледа в огледалото”, пише Пушков в социалната мрежа.

В сряда прессекретарят на външното министерство Раймъндс Янсонс заяви, че повод за извикването на Вешняков е негово интервю пред местното издание “Седмични вести”, в което руският посланик заявява, че Латвия и някои други западни страни целенасочено демонизират Русия.

“Целта е да се отслаби Русия. И за това очевидно всякакви средства се използват, включително и откровена пропаганда. Не е нужно дълго да търсим примери: това са и неотдавна излъченият филм на BBC, и латвийският филм “Генералният план”, заяви Вешняков в интервюто.