Пушков: Посланикът на САЩ в ООН да мисли за ИД, а не за Крим

Пушков: Посланикът на САЩ в ООН да мисли за ИД, а не за Крим

Публикувано от:
Руският сенатор Алексей Пушков заяви в неделя (26 февруари), че новият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли трябва да говори за масово погребаните 4000 жертви на терористите от “Ислямска държава” (ИД) в Ирак, а не за Крим, предаде РИА “Новости”.

В първото си изказване в Съвета за сигурност на ООН Хейли каза, че свързаните с Крим санкции на САЩ срещу Русия ще останат в сила, докато полуостровът не се върне под контрола на Украйна.Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира с думите, че Русия ще изпрати последователно и аргументирано позицията си за Крим и Украйна до Съвета за сигурност на ООН и другите партньори и допълни, че по въпроса за санкциите не е имало излишен оптимизъм.

“В Ирак намериха масов гроб на 4000 жертви на ИД. И къде е гласът на Ники Хейли?! Тя трябва да говори за това – не за Крим. В Крим всичко е спокойно”, написа Пушков на страницата си в Twitter.

Данните за най-големия масов гроб в Ирак, в който се смята, че има 4000 тела, бяха изнесени от британския вестник “Телеграф” (The Telegraph). Смята се, че в гроба, разположен в района на Хасфа недалеч от пътя, съединяващ Мосул и Багдад, лежат останките на жертви на терористите, пленени през 2014 година.