Пушков отвърна на думите на Порошенко за “пълномащабна война” с Русия

Пушков отвърна на думите на Порошенко за “пълномащабна война” с Русия

Публикувано от:

Руският депутат Алексей Пушков в четвъртък (23 февруари) реагира на думите на украинския президент Петро Порошенко, че съществува заплаха от “пълномащабна война” с Русия, предаде “Аргументи и факти“.

Украинският лидер направи това изказване в сряда пред ръководството на въоръжените сили на страната. Той каза, че военният контингент на Русия “на югоизток, в приднестровската част на Молдова” застрашава границите на Украйна и може във всеки един момент да се използва за атака на нейната територия.

В коментар на изказването, публикувана на страницата му в Twitter, Пушков отбеляза, че президентът на Украйна обича да размишлява над възможността за “пълномащабна война” с Русия. Такива изявления обичаше да прави и Михаил Саакашвили, докато беше президент на Грузия, припомни сенаторът.

“Напразно – и двамата нямат подобен мащаб”, резюмира Пушков.

Порошенко любит порассуждать о возможности “полномасштабной войны” с Россией. Саакашвили тоже любил. Напрасно: у обоих – масштаб не тот.

По-рано Петро Порошенко обвини руските власти, че “дълбоко и искрено” ненавиждат Украйна. Освен това той посъветва страните от Балтийския регион и Беларус да се готвят за “всякакви изненади от страна на Москва”.

Източник: Руски дневник