Пушков: Обама трябва да се откаже от Нобеловата награда за мир и да я даде на либийските деца

Американският президент Барак Обама, ако е искрен в разкаянието си за интервенцията в Либия, трябва да се откаже от Нобеловата награда за мир, счита председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков, предаде ТАСС.

„Ако Обама е искрен в разкаянието си и иска да изкупи „грешката“ си, той трябва да се откаже от Нобеловата награда за мир и да я даде на либийските деца“, написа Пушков на страницата си в Twitter.

По-рано в интервю за телевизия Fox News на американския лидер бе зададен въпрос коя според него е най-голямата грешка по време на управлението на страната. „Може би, това е провалът в подготовката на плана на следващия ден след нахлуването в Либия. В този момент аз съм смятал нахлуването за правилната стъпка“, отвърна Обама.

Пушков постави под съмнение и правото на Хилъри Клинтън да участва в президентските избори в САЩ. „Ако войната в Либия е била най-голямата грешка на администрацията на Обама, то какво право да поеме Белия дом има Х. Клинтън, която просто настояваше за тази война?“, пише още Пушков.