Пушков: Критиката на Хамънд по адрес на Москва и Техеран носи чисто пропагандистки характер

Заявлението на британския външен министър Филип Хамънд за това, че Техеран, „както и Москва“, не влагат достатъчно усилия за разрешаването на конфликта в Сирия, носи чисто пропагандистки характер. Това заяви председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков, предаде ТАСС.

„Не бих търсил някаква дълбочина в тези оценки, а тъй като те са чисто конюнктурни и пропагандистки, то какъв е смисълът да ги коментираме“, каза Пушков.

По думите му критиката на британското външно министерство от една страна изразява степента на недоволство на Запада от това, как се развиват събитията в Сирия, а от друга страна, тя е свързана с факта, че западните партньори са загубили контрол върху развитието на тези събития.

„Да се опираш на оценките на Лондон, когато разглеждаш намеренията на Русия, Иран и всяка друга страна от този регион, е абсолютно невъзможно, защото става дума не за обективна оценка, а за чисто политико-пропагандистка оценка, призована да демонстрира раздразнението на някои западни държави от хода на събитията, които самите те не са успели да вземат под контрол“, добави Пушков.