Путин ще участва в експедиция в Крим

През август руският президент Владимир Путин ще участва в експедицията на Руското географско дружество (РГД) в Крим, пише вестник „Известия“.

Председателят на РГД в Крим Борис Вахрушев поясни някои задачи за „развитието“ на върнатия полуостров.

„Съгласно решението на Академичния съвет и изпълнителната дирекция, по нареждане на президента е създадена Кримска експедиция, която е предназначена за срок от пет години да проведе работа по ускоряването на процеса на влизане на Крим в икономическото, политическо и социално поле на Русия. Експедицията ще работи в социално-икономическа насока, връщането на полуострова на предишната роля на курорт, създаването на атлас на републиката в политическата, социалната и другите сфери“, разказа Вахрушев.

„Путин с право може да бъде наречен експерт в областта на експедициите. През 2013 г. той се запозна с програмата за подводни изследвания на РГД по време на посещението на остров Хогланд във Финския залив. Тогава президентът се гмурна до мястото, където бе открита потъналата през 1869 г. ветроходна винтова фрегата. Той се гмурна с подводния апарат C-Explorer 5 и прекара под вода около 30 минути“, припомня изданието успехите на Путин в областта на изследванията.