Путин с важен урок за младите руснаци, разкри тайната на успеха

Путин с важен урок за младите руснаци, разкри тайната на успеха

Публикувано от:

Специално бе началото на учебната година за възпитаниците на гимназия №2 във Владивосток. В Деня на знанието при учениците дойде Владимир Путин.

Заедно с вицепремиера Олга Голодец, помощникът на държавния глава Андрей Фурсенко и ръководството на Приморския край президентът огледа учебните стаи и разговаря с гимназистите. „Успехът идва при тези, които се стремят към него. Имате специално училище, то е базово за работа с момчета, които се стремят към успеха и могат да го постигнат. Това е площадка за работа с надарени млади хора”, каза Путин.

Путин заяви още, че хората, които претендират за власт, не трябва да си вирят носа. „Амбициите са хубаво нещо, но самохвалството е лошо”, добави руският президент. „От момента, в който човек си помисли, че е повече от другите, започва да губи”, каза още той.

Втората гимназия се смята за едно от най-добрите училища в Далечния Изток на Русия. Учениците учат едновременно 6 чуждестранни езика, включително корейски и японски.

Президентът също покани гимназистите на церемонията по откриването на океанариума на остров Руский. На нея ще присъстват японският премиер Шиндзо Абе и президентът на Южна Корея Пак Кин Хе.

Президентът също приветства факта, че учениците поддържат постоянен контакт със своите корейски връстници от страните в Азиатскотихоокеанския регион.

На въпрос на ученици за това, какво е да управляваш страната в течение на много години, държавният глава заяви, че той не може да отговори на този въпрос и добави, че „хората определят това чрез изборите, на които идват и гласуват”.