Путин става учител за един ден

Руският президент Владимир Путин ще влезе в ролята на учител на 1 септември, когато планира да изнесе открит урок пред възпитаниците на едно от училищата в град Ярославл.
Това съобщава в. „Комерсант“, позовавайки се на източник от администрацията на държавния глава. Изданието посочва, че в първия учебен ден президентът ще разсъждава заедно с децата и юношите за бъдещето на Русия. Урокът на Путин ще бъде транслиран и в други школа в страната.
В мероприятието ще участват и представители на високотехнологични компании като „Рос-космос“ и „Росатом“, които ще помогнат на децата да си изберат бъдеща професия. „Комерсант“ припомня, че Путин традиционно посещава училища на 1 септември. Миналата година в Деня на знанието президентът се срещна с учащите се във Владивосток, а през 2015 г. посети създадения по негова инициатива образователен център „Сириус“ в Сочи.
Преди обаче да влезе в ролята на учител след броени дни, Путин обеща да обясни „теорията на джудото“ на унгарците, предадоха агенциите. Руският лидер е на посещение в Будапеща, където присъства на 31-ия световен шампионат по джудо. „Благодаря за поканата! Това, разбира се, не е футбол, но също е хубав вид спорт“, пошегува се гостът, който е в унгарската столица по покана на премиера Виктор Орбан. Домакинът през цялото време се обръщаше към Путин на „ти“ и го убеждаваше, че се опитва да усвои този вид бойно изкуство. В отговор президентът, който преди 7 години получи диплома за доктор по джудо в Южна Корея, обеща да разкаже на премиера „теорията“ на този спорт и припомни, че е съавтор на книга, посветена на джудото.

Източник: Телеграф