Путин се срещна с президента на МОК

Сочи.  Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с президента на МОК Томас Бах. На срещата Владимир Владимирович обеща да приложи всички усилия Олимпиадата в Сочи да мине на най-високо равнище, както и изрази надежда,  че това събитие ще послужи за стимул за по-нататъшно развитие на световното олимпийското движение, отбеляза ИТАР-ТАСС.

„Искам да ви уверя, че ние ще направим всичко необходимо, Сочи да бъде един гостоприемен дом за всички участници в Олимпиадата, както и за всички гости“, заяви Путин на двустранната среща с президента на МОК. По думите на Путин, „главните задачи са Олимпийските игри да се превърнат в празник за всички фенове на спорта в света. „Много бих искал, тези Олимпийски игри да станат още една крачка напред в развитието на олимпизма“, каза държавния руски глава.

По хода на разговора беше засегната и темата за положителното влияние на спорта и Олимпийските игри върху младото поколение. Путин подчерта, че масовото развитие на спорта позволява да отстрани подрастващите и децата от улицата, да ги огради от пагубното влияние на лошите навици: алкохола, цигарите и наркотиците. Той отбеляза, че в този смисъл МОК и други международни организации играят значима роля, и обеща, че в Русия ще се направи всичко възможно да се поддържат всички тези усилия. Томас Бах отбеляза, че подготвителните работи, на които свидетели са станали членовете на МОК потвърждават, че Олимпийските Игри наистина ще преминат на много високо ниво..