Путин се качи на кораб в Черно море и проведе важен разговор с Ердоган за „Турски поток“

През 2018 година трябва да се появи първият тръбопровод към Турция

Руският президент Владимир Путин е провел важен разговор с турския президент Реджеп Таийп Ердоган. Обаждането по телефона е било извършено на борда на кораба, с който се оглежда дъното при тръбите на Черно море, откъдето ще минава газопроводът на „Турски поток“, предава life.ru.

„Разработваме проекти с Турция, които с други партньори биха отнели години на различни одобрения, докато  с Турция ги правим само за месеци“, каза Путин.

Руският държавен глава отбелязва, че е получил подкрепа от Ердоган. През 2018 година трябва да се появи първият тръбопровод към Турция, а в края на 2019 ще бъде и вторият към Европа.

„Ако нашите партньори искат, ние сме готови да доставим газ през Турция до Южна и Източна Европа. Виждаме, че има интерес от там“, коментира още Путин.

Изграждането на газопровода за пренос на природен газ от Русия за Турция, наречен „Турски поток“, ще струва шест милиарда долара. Това съобщиха турски медии, които цитираха Андрей Круглов, член на ръководството на „Газпром“.

Строителството на „Турски поток“ ще включва изграждането на две линии. Първата ще трансферира газа до Турция, а чрез втората горивото ще се трансферира за Европа, допълват медиит

802fa8c4e1384696141e96ca8200e068__980x