Путин се зае с подготовката на посланието пред Федералното събрание

Руският президент Владимир Путин се зае с подготовката на текста на тазгодишното си обръщение към Федералното събрание, предаде ТАСС. Очаква се руският държавен глава да говори пред парламента утре, на 3 декември.

„Продължава подготовката за посланието, засега не мога да съобщя за някакви публични мероприятия, тоест президентът работи именно над текста, работи над основните идеи и послания на обръщението си“, каза пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Без да коментира съдържанието на посланието на Путин, представителят на Кремъл заяви, че темата за газопровода „Турски поток“ едва ли ще бъде засегната в обръщението на държавния глава пред Федералното събрание утре. „Безусловно, това не е тема, фигурираща в посланието на президента към Федералното събрание, ако имате предвид един конкретен проект“, отвърна Песков на въпрос на журналисти, дали ще бъде засегнат този проблем в посланието.

По-рано ръководителят на администрацията в Кремъл Сергей Иванов съобщи, че Путин ще се обърне с послание към Федералното събрание след внимателна преработка и внесени собственоръчно корекции в проекта. „Къде ще постави акцентите, зависи от желанието на президента, след като прочете черновата на проекта и внесе своите корекции. Често пъти той прави това собственоръчно в буквалния смисъл“, каза Иванов.

В началото на ноември Владимир Путин съобщи, че започва подготовка на посланието към Федералното събрание.

Посланието на Путин към Федералното събрание е програмен политико-правов документ, изразяващ виждането на държавния глава за стратегическите насоки за развитие на страната в близко бъдеще. То включва в себе си, както положения от политически, икономически и идеологически характер, така и конкретни предложения, касаещи законодателната дейност на парламента.