Путин: Ръководството на Турция провежда целенасочена политика на ислямизация на страната

Руският президент Владимир Путин констатира, че действащото ръководство на Турция провежда целенасочена подкрепа на ислямизация на страната, предаде ТАСС.

„Проблемът не е в трагедията, с която се сблъскахме вчера (инцидентът с руския самолет Су-24), проблемът е много по-дълбок, – заяви пред журналисти руският президент. – И не само ние, уверявам ви, това вижда целият свят, че днешното ръководство на Турция в продължение на доста години провежда доста целенасочена вътрешна политика за подкрепа на ислямизацията на страната“.

Путин отбеляза, че ислямът е голяма световна религия, която е една от традиционните, в това число и в Русия. „Ние самите подкрепяме исляма и ще продължаваме да го правим, но тук става дума за подкрепа на по-радикално направление. И това само по себе си създава изключително неблагоприятна среда, атмосфера, която не се вижда на пръв поглед“, заяви руският лидер.

Руският президент подкрепи препоръката на МВнР на РФ към руските граждани да се въздържат от пътувания в Турция. „Какво да се прави, след подобни трагични събития, като унищожаването на нашия самолет и гибелта на пилота, това е принудителна мярка, и МВнР правилно постъпи, като предупреди нашите граждани за опасността“, заяви Путин.