Путин: Русия трябва да увеличи усилията за борба с информационните атаки

Руският президент Владимир Путин призова дипломатите да се противопоставят на информационния монопол на западните медии и да не допускат лъжи по отношение на Русия, предаде ТАСС.

„Трябва енергично да се противопоставим на монопола на западните медии, в това число да подкрепяме с всички достъпни методи руските медии, работещи зад граница“, заяви руският президент на среща с посланици и постоянни представители на Руската федерация.

„И просто не бива да се допускат лъжи по адрес на Русия, не бива да се допуска фалшифициране на историята“, добави Путин.

Той отбеляза също и важността на информационната дейност. „Трябва още повече да увеличим усилията си в тази насока“, заяви той.

„Живеем в информационна епоха и афоризмът „който владее информацията, той владее света“ несъмнено отразява реалността днес“, отбеляза руският лидер.

„Понякога се създава впечатлението, че събитията не се случват, ако за тях не съобщава пресата“, каза той. Путин разказа как преди една от срещите си с Жак Ширак той му предложил да поканят на нея репортери. „Иначе после ще кажат, че не сме се срещали“, цитира руският президент думите на Ширак.