Путин: Русия навреме започна операцията в Сирия

Руският президент Владимир Путин е убеден, че РФ е започнала навреме антитерористичната операция в Сирия. На заседание на колегията на Федералната служба за сигурност (ФСБ) руският държавен глава заяви, че Службата е пресякла дейността на групировките, които вече са били готови да нанесат удар срещу Русия, предаде ТАСС.

„Сега е важно да бъде надеждно закрита територията на Русия за проникване на терористи от Близкия изток и от другите региони, оперативно да се разкриват и неутрализират тези, които са замесени в терористична дейност извън страната“, подчерта Путин.

„Ние с вас, имайки предвид Русия като цяло, Въоръжените сили започнаха навреме бойните действия в Сирия“, каза руският президент. Той се обърна към сътрудниците на ФСБ с думите: „Вашата работа по места, на територията на РФ по най-добрия начин потвърждава това, защото благодарение на вашите усилия е пресечена дейността на подземните групировки, които вече са били готови да нанесат удар срещу страната ни“.

Руският лидер потвърди, че военната операция срещу ИД и другите терористични организации в Сирия ще продължи и след настъпването на примирието.

„От 27 февруари, от полунощ дамаско време срещу всички въоръжени подразделения, заявили готовността си да прекратят огъня, по отношение на тези групи военни действия от страна на въоръжените сили на Сирия, Русия и оглавяваната от САЩ коалиция няма да се водят“, заяви Путин.

Той подчерта обаче, че „това не се отнася за групировките ИДИЛ, „Джебхат ан-Нусра“ и другите терористични организации, признати за такива от Съвета за сигурност на ООН“. „Решителната борба срещу тях със сигурност ще продължи“, отбеляза руският президент.