Путин: Русия е готова и иска да развива отношенията си със САЩ, който и да е на президентския пост

Путин: Русия е готова и иска да развива отношенията си със САЩ, който и да е на президентския пост

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин увери, че Москва е готова и има желание да развива отношенията си с Вашингтон, който и да е президент на Съединените щати, предаде ТАСС.

„Във всеки случай, който и да е (новият президент на САЩ), ние сме готови и искаме да развиваме отношенията си със Съединените щати“, заяви руският президент на ежегодната си пресконференция. Той отбеляза обаче, че „трябва първо да се разбере кой ще бъде новият американски лидер“.

Путин заяви, че последната визита в Москва на държавния секретар на САЩ Джон Кери е „показала, че като цяло американската страна е готова да премине към общо решаване на въпросите, които могат да бъдат разрешени само съвместно“. „Това вече по принцип е здрава позиция, ние я подкрепяхме по всякакъв начин и ще продължим да я подкрепяме“, добави руският президент.

Той обърна внимание на това, че Русия никога не се е затваряла, „който и да е избрал американският народ“. „Те се опитват през цялото време да ни подсказват какво трябва да правим вътре в страната ни – кого да избираме, кого да не избираме и по каква процедура. Ние никога не правим това, не се намесваме там“, подчерта Путин.