Путин: Силата на Русия е в сплотеността на народа

Русия е готова да работи за създаването на извънблокова система за сигурност. Това заяви държавният глава Владимир Путин в речта си по случай Деня на победата, предаде РИА Новости.

„Днес цивилизацията отново се сблъсква с жестокост и насилие. Тероризмът стана глобална заплаха, ние сме длъжни да победим това зло. И Русия е открита за обединение на усилията с други държави, готова е да работи за създаването на съвременна извънблоква система за международна сигурност“, подчерта Владимир Путин.

Държавният глава на РФ е уверен, че силата на Русия се крие в сплотеността и предаността към Родината.
В речта си по случай Деня на победата, той отбеляза, че днешният празник е „символ на свещената връзка между Русия и нейния народ. И в тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство“.

Руският президент припомни, че именно съветският народ е донесъл свобода на други народи, но същевременно подчерта, че Москва е готова да работи за утвърждаването на модерна, извънблокова система за сигурност.

Днес точно в 10 часа на Червения площад в Москва започна парадът в чест на 71-вата годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война.

10 000 военни, 135 бойни машини и 71 бойни самолета участваха в парада в чест на годишнината от победата на Русия във Великата отечествена война, предава ТАСС.

Парадът бе открит от гвардейците от 154-ти гвардейски Преображенски полк, които изнесоха знамето на Русия и знамето на победата на фона на мелодията от „Ставай страна огромная!“. Те са потомци на сражавали се във войната руски воини.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу направи преглед на всички родове войски и рапортува на президента Владимир Путин. Държавният глава поздрави ветераните от войната и техните семейства и призова за минута мълчание в памет на милионите жертви.