Путин: Разширяването на сътрудничеството в рамките на ПАЧИС ще укрепи стабилността в Причерноморието

Руският президент Владимир Путин е убеден, че мерките по разширяването на сътрудничеството в рамките на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) ще способстват за укрепването на стабилността, сигурността и добросъседството в Черноморския регион. Това се казва в приветствието на руския държавен глава към участниците в 47-мото Общо събрание на ПАЧИС, предаде ТАСС.

„Убеден съм, че набелязаните от вас мерки за разширяване на взаимно изгодното сътрудничество в рамките на Парламентарната асамблея, за установяване на контакти с колегите от Междупарламентарната асамблея на ОНД ще спомогнат за укрепването на стабилността, сигурността и добросъседството в Черноморския регион“, се отбелязва в посланието на руския президент.

Путин подчертава още, че „страните-участнички в организацията за Черноморско икономическо сътрудничество са натрупали значителен опит в конструктивното сътрудничество в различни направления“.

„Изключително важна роля в развитието на партньорските връзки между тях играе Парламентарната асамблея на ЧИС – авторитетна международна структура, гарантираща съдържателен диалог между висшите законодателни органи на държавите от Причерноморието. От работата на депутатите в голяма степен зависи динамиката на търговско-икономическия и инвестиционен обмен и нивото на отношенията в социалната, научно-техническата и хуманитарната области“, се казва още в приветствието на руския държавен глава.