Путин разкри колко бойци от бившия СССР воюват в Сирия

Путин разкри колко бойци от бившия СССР воюват в Сирия

Публикувано от:

В Сирия има огромно количество бойци от Русия и бившите републики на СССР, заяви руският президент Владимир Путин на среща с офицерите от Северния флот, участвали в антитерористичната операция в Сирия, предаде РИА “Новости”

“По наши предварителни данни става дума за хиляди. По данни на разузнаването, Генщаба и ФСБ около четири хиляди са тези от Русия и пет хиляди – от бившите съветски републики”, каза президентът.

“Като се има предвид, че с повечето от тези страни имаме безвизов режим, разбирате каква огромна опасност представлява този развъдник на тероризма в Сирия, и то именно за нас, за Русия. Изпълнявайки бойните си задачи далеч от родните предели, вие директно допринасяте за гарантиране на сигурността на Русия”, добави Путин, обръщайки се към военните.

Държавният глава подчерта, че руските военни са нанесли съществен удар на терористите в Сирия и с това са допринесли за положителните резултати от усилията на всички страни, които ангажирани в борбата с международния тероризъм, както и за създаването на условия за продължаване на мирните преговори между правителството на Сирия и въоръжената опозиция.

Източник: Руски дневник