Путин проведе разговор с Обама за катастрофата на Boeing 777

Президентът на Русия Владимир Путин информира американския си колега Барак Обама за получената непосредствено преди телефонния им разговор информация за падналия малайзийски Boeing 777 в източна Украйна, съобщиха от Кремъл, предаде Интерфакс.

Освен това, Путин изрази съболезнования на премиера на Малайзия Наджиб Разак във връзка с авиокатастрофата, повлякла многобройни жертви. Държавният ръководител на Русия помоли да бъдат предадени най-искрени думи на съчувствие на роднините на загиналите.

Същевременно, премиерът на Малайзия Наджиб Тун Разак заяви, че е „шокиран“ от съобщението за падналия самолет на Malaysia Airlines в Украйна. Той обеща да започне незабавно разследване.

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че Въоръжените сили на Украйна не са сваляли самолета. Според него, скоро ще бъде създадена специална комисия за разследване на катастрофата. Авиокомпания Malaysia Airlines потвърждава загубата на връзка с принадлежащия й самолет Boeing 777 с 295 души на бода над територията на Украйна.