Путин призова правителството да мине на ръчно управление на страната

Трудностите в икономиката носят не само външен характер, но те са свързани и с недоработването на властите на РФ, заяви руският президент Владимир Путин на срещата с членовете на правителството, предаде ТАСС.

„Трудностите, с които се сблъскахме носят не само външен характер, не само заради ограниченията със санкционен характер или заради ограниченията от обективна международна конюнктура, но и с наши недоработки в продължение на години“, заяви лидерът на РФ.

„Необходимо е министрите да поделят работата в секторите на икономиката, както това стана през 2008-2009 година в рамките на мерките за противодействие на икономическата криза. Ето защо трябва да се направят съответни планове“, разпореди Путин.

Също така, той поиска от правителството да използва ръчно управление на страната.

„Трябва да се координира работата на всички министерства и ведомства, да се координира работата с администрацията на президента, с Централната банка – всичко трябва да бъде под контрол. А ако се наложи, макар и на някои това да не се харесва, но в този случай ще бъде абсолютно оправдано – да се включи режим за ръчно управление“, каза Путин.

„2014 година е сложна година и правителството се справя достойно със работата си“, заяви още Путин.