Путин призова за диалог между страните в конфликта в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин смята за важно на базата на примирието в Украйна да възникне диалог между всички страни в конфликта, съобщава РИА Новости.

Той подчерта, че е необходимо започването на детайлен, съдържателен диалог.

„В това е ключът към успеха. За съжаление това, което ние отчитаме с обективни средства за контрол, говори, че бойните действия не спират. И тази вечер видяхме доста активна артилерия от украинска страна. Не се наемам да кажа кой е отговорен за това, но трябва всички бойни действия да бъдат прекратени“, допълни Путин.

„Русия със сигурност ще подкрепи тези намерения. Но в крайна сметка най-важен е политическият процес. Той е важен за диалога между всички враждуващи страни на базата на мирния план“, посочи президентът.

„Важно е на базата на примирието да възникне диалог между всички враждуващи страни, за да се намери компромисно решение, за това хората, живеещи в Югоизточна Украйна, да чувстват, че остават неотменна част от тази страна, за да имат всички права като граждани на държавата и тези права да бъдат гарантирани от конституцията на страната“, каза руският президент, след като положи венец на Гроба на незнайния воин в Александровската градина в Москва.