Путин посети китайския дом на Олимпиадата в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин посети Китайския дом – културен проект на олимпийския комитет, където видя представянето на ушу спортистите и пожела на китайския национален отбор успех на Олимпиадата, отбеляза РИА Новости.

Целта на проекта е активизиране на културния обмен с други държави, провеждане на пресконференции и интервюта на спортисти, треньори и китайски официални лица. Владимир Путин разгледа щандовете, разказващи за руско-китайската младежка спартакиада, а също за спортните контакти между Русия и Китай. След това, пред руския президент излязоха с докладите си руски и китайски спортисти, които представляват ушу дисциплината, в това число и световната шампионка по ушу Дария тарасова.

Путин благодари на спортистите за вниманието и представянето им, а председателя на КНР Си Дзинпин помоли руския държавен глава, да обърне повече внимание на представянето на китайските спортисти, тъй като Китай тепърва набира скорост в зимните спортове. „Убеден съм, че китайските спортисти ще се представят на високо ниво, и най-малкото ще получат удоволствие от пребиваването си в Сочи“, каза той.

В неделя Владимир Путин посети австрийския Тиролски дом и къщата за гости на Холандия.

 

error: Съдържанието ни е авторско!