Путин поиска в най-кратък срок замяната на вносните части във военно-промишления комплекс

Руският президент Владимир Путин поиска в най-кратък срок да бъдат отстранени проблемите със замяната на вносните части във военно-промишления комплекс, предаде ИТАР-ТАСС. По негова оценка, необходимите за тази цел суми са по силите на бюджета.

„В редица направления в областта на замяната на вносни части във военно-промишления комплекс, все още има празнини”, констатира руският държавен глава по време на заседание на комисията по военно-техническо сътрудничество.

Путин постави задачата да се отстранят тези проблеми „в най-кратък срок”. „Знам, че Министерство на отбраната и правителството на Руската федерация работят над всички тези въпроси. Искам още веднъж да подчертая, че това е от основно значение, на първо място за програмите за модернизиране на вътрешните въоръжени сили”, отбеляза руският президент.

Путин изрази увереност, че „всичко това ще бъде направено. И, съдейки по всичко, разбира се, ще бъдат необходими допълнителни средства, но това са напълно постижими средства, необременяващи бюджета”.