Путин поздрави Обама по случай Деня на независимостта

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма на американския си колега Барак Обама по случай националния празник на САЩ – Деня на независимостта, съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

Руският президент изразил увереност, че „положителният опит от миналото ще спомогне за връщането на диалога между Русия и САЩ в конструктивна посока, което ще позволи по-ефективно да се противопоставим на заплахите и предизвикателствата, с които се сблъсква днес световната общност“.

Историята на руско-американските отношения потвърждава, че, действайки на равноправна партньорска основа и уважавайки взаимно законните интереси един на друг, ние сме способни да решаваме успешно най-сложните международни проблеми в името на доброто на народите на двете страни и на цялото човечество“, отбелязва руският държавен глава.

Съединените щати отбелязват днес най-главния официален празник на страната – Деня на независимостта. Тази година Америка празнува 240-тата годишнина от освобождаването си от господството на британската корона.