Путин поздрави жените по случай 8 март

Руският президент Владимир Путин поздрави жените по случай Международния ден на жената – 8 март, като отбеляза, че този празник в Русия се празнува с особена топлота – както никъде по света, предаде ТАСС.

„Този ден е изпълнен с подаръци и цветя, с най-добри чувства към нашите майки, съпруги, дъщери, колежки – към всички, близки до сърцето ни жени“, каза руският президент.

„Особени думи на признателност ми се иска да изразя днес към жените от военното поколение. Вашата сила на духа и вашият подвиг ни научиха да бъдем истински мъже и да побеждаваме въпреки всичко. Съвременните жени са ви равни. Те успяват да достигат върхове в професията си, в творчеството, в обществената дейност, да създават приятна и комфортна среда в семейството и да възпитават децата“, каза руският президент.

„Вие, скъпи жени, притежавате непостижима тайна: да успявате във всичко, да се справяте с огромен товар от грижи и в същото време да оставате нежни, ярки и обаятелни. Вие внасяте в този свят добро и красота, светлина и надежда. Ние се гордеем с вас и ви обичаме“, подчерта Путин.

„Жените ни дават живот, дават ни топлина със своята любов, подкрепа и загриженост“, отбеляза Путин в поздравлението си по случай 8 март. „Именно в жената, в нейното достойнство и милосърдие се разкрива истинската душа на Русия“, добави руският държавен глава.