Путин подписа указ за помилването на Савченко

Путин подписа указ за помилването на Савченко

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин подписа указ за помилването на украинската военнослужеща Надежда Савченко. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Самолетът с осъдените в Украйна руски граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров се приземи на летище „Внуково“ в Москва, заяви той. „Едновременно с това президентът Путин подписа указ за помилването на Савченко, и с украинския самолет, който дойде за нея в Ростов, тя вече е пристигнала в Киев“, добави Песков.

Роднините на загиналите журналисти от ВГТРК поради хуманни съображения са помолили Путин да помилва Савченко, съобщиха от пресслужбата в Кремъл. Руският президент е благодарил за позицията им и изразил надежда, че тя е продиктувана от хуманност.

„Сега няма да се връщам към тази трагедия, в резултат на която вие загубихте близките си. Искам само да ви благодаря за позицията ви и да изразя надежда, че това решение, продиктувано преди всичко от хуманни съображения, ще доведе до намаляване на конфронтацията в известната зона на конфликта и ще помогне да бъдат избегнати подобни ужасни и ненужни загуби“, каза Путин.