Путин поднесе венец на Гроба на Незнайния воин

Путин поднесе венец на Гроба на Незнайния воин

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин поднесе венец на гроба на Незнайния воин край стените на Кремъл. Традиционно тържествената церемония се проведе по случай чествания днес в Русия Ден на защитника на Отечеството, предаде РИА Новости.

В церемонията участваха ветерани от Великата Отечествена война, премиерът на РФ Дмитрий Медведев, председателите на Съвета на федерацията и Държавната дума Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин, ръководителят на президентската администрация Сергей Иванов, вицепремиерът Дмитрий Рогозин, ръководителят на военното ведомство Сергей Шойгу и много други държавни и политически дейци и представители на ветеранските организации.

Военните от президентския полк поднесоха пред Вечния огън венец с лента в цветовете на руското знаме и надпис „На Незнайния воин от президента на Руската федерация“. След това държавният глава пристъпи към венеца и с едноминутно мълчание отдаде почит пред всички загинали защитници на Родината.

Останалите участници в церемонията поднесоха червени карамфили на Гроба на Незнайния воин под звуците на химна на Русия.