Путин: победата в рали „Дакар” още повече укрепи репутацията на КамАЗ

/КРОСС/. Президентът на Русия Владимир Путин поздрави членовете  на отбора „КамАЗ-Мастер” с блестящата победа в рали „Дакар”. Тази победа е 12-та поред за руския отбор. Президента Путин отбеляза, че тази година състезателите са проявили не само майсторство, но човещина и благородство спрямо своите китайски колеги от противниковия отбор. Докато холандецът Жерар де Рой препускаше в надпреварата и подмина обърналия се китайски камион, руските спортисти рискувайки да загубят лидерството, спрели за да помогнат на състезателите от Китай, попаднали в беда, както и да отблокират пътя за идващите след тях отбори. Благородния жест на руснаците веднага беше отчетен от съдиите. Те засякоха времетраенето на процеса по оказване на помощ и го приспаднаха към текущото време на тяхното предвижване по трасето преди спирането при катастрофиралите китайци, така се изясни, че „КамАЗ-Мастер” са лидери и заслужават първо място. Холандският отбор остана на второ място в класирането.

Владимир Путин поздрави спортистите на отбора и заяви, че благодарение на поредния успех на екипа на „КамАЗ”,  репутацията на завода продължава да расте в най-положителна насока.

Маршрутът на „Дакар-2014“ стана най-дългия, след преместването му в Южна Америка – 9,37 хиляди км. Тази година, от 439 участници, стартирали в четирите категории, финишираха само 47%..