Путин оцени с „отлично“ действията на руските военни пилоти в Сирия

Руският президент Владимир Путин оцени с „отлично“ действията на руските военни пилоти в Сирия. „Военните пилоти се справиха със задачата си в Сирия „отлично“, заяви той на церемонията по връчването на знамето на Въздушно-космическите сили на РФ, предаде ТАСС.

Руският президент добави, че именно на стратегическата и тактическата авиация се е паднало изпълняването на най-трудните и опасни задачи.

Държавният глава отбеляза, че службата във ВКС на РФ е почетна и изключително отговорна. „И днешното поколение достойно продължава ратните традиции на предшествениците си. Именно така, като истински войници на Русия, вие действахте в хода на операцията в Сирия“, подчерта той.

По думите на Путин ВКС са оборудвани със съвременно оръжие, техника и системи за управление и връзка. „Разчитам на това, че вие ще действате ефективно и последователно, надеждно ще стоите на стража на сигурността на Русия и нашия народ“, добави той.

Сред основните задачи на ВКС на РФ президентът назова овладяването на новата техника. „Убеден съм, че вие добре разбирате и ще приложите максимални усилия за постигането на поставените задачи“, заяви той.

Владимир Путин награди 17 военни, участващи в антитерористичната операция в Сирия, сред които и една жена.