Путин: Операцията в Сирия показа, че бойната готовност на руската армия успешно е повишена

Операцията на руските въоръжени сили в Сирия показа, че бойната готовност на руската армия успешно е повишена. Tова каза президентът Владимир Путин в Сочи на съвещание, посветено на проблемите на отбранително-промишления комплекс, предаде ТАСС.

„Навременно приетите мерки повишиха бойната готовност, бойните възможности на нашите Въоръжени сили. И това убедително потвърждава антитерористичната операция, която ние провеждаме по искане и молба на сирийското ръководство“, заяви руският лидер.

Путин подчерта, че стабилността на отбранителната промишленост е важна за поддържане на руската икономика, както и за самия отрасъл, в който работят стотици хиляди хора. В тази сфера са заети много хора, висококвалифицирани специалисти. Заедно с членовете на техните семейства, това са стотици хиляди хора, които зависят от състоянието на отрасъла, добави Путин.

Руският президент посочи, че срещата полага началото на серия от съвещания по проблемите на руската отбранителна индустрия.

„Ще сверим нашите планове с реалния живот, с ученията, които бяха проведени в последно време, и като цяло ще погледнем как върви нашата работа по укрепването на сигурността на Русия“.