Путин: ограничаването на вноса, са мерки в подкрепа на руски производители

Президентът на Русия Владимир Путин разказа на членовете на фракциите от различни партии в Държавната Дума за санкциите, които Русия налага в отговор на редица държави, предаде RT.

На срещата с политическия елит на Русия в Ялта, руският президент поясни: „Правителството на Русия взе решение да ограничи вноса на продукция от редица страни, които наложиха санкции на Руската Федерация абсолютно неоснователно и незаконно”, отбеляза Путин.

„Но това не са само ответни мерки, това са преди всичко мерки в подкрепа на руските производители, а и отварянето на нашите пазари за производителите на онези държави, които искат да сътрудничат с Русия и са готови към това сътрудничество”, цитира думите на президента РИА Новости.

Напомняме, че на 8 август, Русия ограничи вноса на редица стоки от страни, които по-рано са наложили санкции на Москва, а именно: САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия. В списъка на руските санкции се озоваха: телешко и свинско месо, зеленчуци, плодове, птичи продукти, сирена и млечни продукти, орехи. Също бе спрян вносът на редица продукти и алкохол от Украйна.