Путин в обръщението си към Оланд: Само с обединени усилия можем да победим тероризма

Руският президент направи телевизионно обръщение към френския си колега Франсоа Оланд и народа на Франция, в което изрази съболезнования във връзка с атентата в Ница, предаде РИА Новости.

“Скъпи Франсоа, Русия знае какво е тероризъм и заплахите, които той създава за всички нас. Нашият народ неведнъж се е сблъсквал с подобни трагедии и дълбоко преживява случилото се, съчувства на френския народ и е солидарен с него“, заяви Путин.

„Престъплението в Ница, в резултат на което има загинали и пострадали, сред които и руски граждани, е извършено с изключителна жестокост и цинизъм“, добави руският президент. Той подчерта, че „само с обединени усилия можем да победим тероризма“.

„Господин президент, моля ви да предадете думите ми на най-искрени съболезнования и подкрепа на роднините и близките на загиналите и да пожелаете скорошно възстановяване на всички пострадали“, каза Путин.

По-рано руският президент изпрати на френския си колега съболезнователна телеграма във връзка с терористичния акт в Ница.