Путин обеща на ветераните, че Русия винаги ще помни подвига на победата

Русия винаги ще помни подвига на съветския народ, който победи нацизма и удържа триумфална Победа във Великата отечествена война. Ветераните храбро са се сражавали във всички битки и всеки един от тях е внесъл своя принос в Победата, заяви руският президент Владимир Путин на тържествения прием в Кремъл по случай Деня на Победата, предаде РИА Новости.

„Нашият народ е извършил безсмъртен подвиг на спасяване на Отечеството. Ние винаги ще помним, че именно съветският народ е победил нацизма и е удължал грандиозна, триумфална победа. Вие, скъпи ветерани, с чест преминахте по пътя на войната, храбро се сражавахте на всички плацдарми и височини в най-големите битки. Всеки от вас е дал своя принос за Победата“, заяви Путин на тържествения прием.

Руският президент обърна внимание на тежките изпитания, които хората са понесли по време на войната.

„Всички са били воини на Родината – и фронтоваците и войниците в тила, старците, децата, всички. Всички са понесли тежките изпитания и страшните загуби и са действали според законите на храбростта, упоритостта, приятелството и беззаветната любов към Отечеството. Тези високи нравствени качества, личната отговорност да страната, вие, скъпи ветерани, сте пренесли през целия си живот“, каза Путин. Той подчерта, че Победата във Великата Отечествена война е вдъхновила хората за нови постижения. В резултат на това страната е излязла на предни позиции в развитието на промишлеността, селското стопанство и културата.

„Вашите дела и постъпки, вашето умение да цените живота и да пазите дружбата и семейното огнище винаги ще бъдат пример за нас. Във вашата съдба в пълна степен се е отразило цялото величие на народния подвиг, за което вие казвате твърдо и просто: Ние знаехме, че воюваме и даваме живота си, ние воювахме за Родината“, каза руският президент. Обръщайки се към събралите се, Путин вдигна тост „За доблестното поколение на победителите, за Русия, за Великата Победа“.