Путин: Никой никога не е успявал да сплаши руския народ

Никой няма да успее да сплаши Русия, това е безперспективна занятие, главната цел на РФ, включително и в Сирия, е борбата срещу тероризма, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

„По повод на това, че нас някой може да ни сплаши, аз съм напълно съгласен с вас – руският народ като цяло, а още повече в Дагестан, никой никога не е успявал да сплаши, и това абсолютно покушение с негодни средства, както казват юристите, е безнадеждно занятие. А нашата цел, действително, и в Сирия, и където и да било другаде, е борбата срещу тероризма преди всичко“, каза Путин по време на среща с представители на научни, културни, религиозни и обществени организации в Дагестан.

Руският държавен глава общува с гражданите на републиката по време на разглеждането на изложбата, посветена на 2000-та годишнина на град Дербент.

Путин подчерта, че РФ работи активно за сътрудничество в борбата срещу тероризма с всички сили, независимо от религиозната им принадлежност. „Ние сме готови да си сътрудничим с всички сили, които се борят срещу тероризма, независимо от религиозната им принадлежност. Ние работим върху това, искам да ви информирам, много интензивно“, заяви той.