Путин не е отправял заплахи на Порошенко

В Кремъл потвърдиха, че е имало телефонен разговор между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко, но нарекоха „измислица” твърденията за заплахи от страна на руския президент, предаде ТАСС.

„Наистина, по инициатива на украинската страна е имало телефонен разговор между президентите Путин и Порошенко”, каза прес-секретарят на руския лидер Дмитрий Песков, в отговор на въпроса повдигнат от ТАСС.

„Ставаше дума за двустранните отношения и ситуацията в югоизточна Украйна”, добави той.

„Редица съобщения на различни медии, а най-вече на украински относно съдържанието на разговора, са пълна измислица и не съответстват на реалността”, подчерта Песков.

Напомняме, че по-рано в медийното пространство се появи съобщение, че уж руският президент е поставил ултиматум на украинския президент по въпросите за отношенията между Украйна и НАТО. А някои медии твърдяха, че от страна на руския президент дори прозвучали заплахи по адрес на Порошенко.

Ръководителят на информационното управление на администрацията на руския президент Ирина Фриц заяви, че информацията относно „заплахите” е абсолютно недействителна.