Путин празнува рождения си ден в Тайга

Руският президент Владимир Путин навършва днес 62 години и за първи път от 16 години, откакто заема висши държавни постове, си позволи да вземе един ден отпуска, предава агенция ТАСС.

На рождения си ден президентът на Русия Владимир Путин ще си вземе отпуска и ще прекара деня в сибирска Тайга. Това заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

Също така Песков добави, че предходните си рождени дни президентът е отбелязвал винаги на работа, но тази година си е позволил да вземе отпуска за един ден.

Владимир Путин не случайно е избрал Сибир за кратката си почивка, тъй като в сряда той има планирана визита в Сибирския федерален окръг.

Условията за личния празник на руския президент ще бъдат доста спартански – разстоянието от мястото, където ще празнува рождения си ден Путин е 300 км. от най-близкия населен пункт.

С кого именно ще отпразнува празника си руския президент, Дмитрий Песков не уточни, но отбеляза, че всеки желаещ има възможност да го поздрави с телеграма.

«Разбира се, всички роднини и близки на президента ще му честитят рождения ден, както се случва във всички обикновени семейства», добави Песков.

Традиционно голяма част от подаръците на Путин ще бъдат изпратени в президентската библиотека. Подаръците от приятели и близки обаче, руския президент ще вземе със себе си лично.