Путин нарече Олимпиадата в Сочи най-големия строителен обект в света

Руският президент Владимир Путин по време на срещата с членове на руския олимпийски отбор отбелязал, че процесът на организиране на предстоящите игри в Сочи се е превърнал в  най-голямото световно строителство.

«За мен е приятно да отбележа, че ние имахме, както се казва в такива случаи, пълен национален консенсус  по повод провеждането на тези Игри. Това стана крупен промишлен строителен проект, това е на-големият строеж в света », — заявил Президентът.

Путин отбелязал също, че строителството на целия комплекс  се извършва буквално от нулата, включително в планински условия, което се е превърнало в основно предизвикателство за страната.

По мнение на Президента, Русия е готова напълно за провеждането на Олимпийските игри…

За осигуряване на безопасността на Олимпиадата в Сочи, по различни оценки, е вложено от два до три милиарда долара. За тази цел са привлечени над 40 хиляди сътрудници на МВД и военни, преминали курсове по чужди езици.  От въздуха ситуацията ще се контролира от самолети-разузнавачи, безпилотни самолети и спътници.

Зимните Олимпийски игри 2014 започват на 7февруари и ще продължат  до 23-ти февруари. След тях, от 7 до 16 март, ще се проведат  Параолимпийските игри. В организацията на състезанията ще помагат около25 000 доброволци.

http://www.km.ru/v-rossii/2014/02/05/olimpiiskie-igry-v-sochi-2014/731536-putin-nazval-sochinskuyu-olimpiadu-samoi-kr.