Путин назначи Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чечения

Путин назначи Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чечения

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чеченската република и изрази надежда, че той след това ще се яви на изборите през септември, предаде ТАСС.

“На пети април изтича срокът на пълномощията ви”, каза Путин, обръщайки се към Кадиров. “Имайки предвид свършеното през последните години за чеченците, за жителите на републиката преди всичко, а оттам и за цяла Русия, с подписания днес от мен указ ви назначавам за изпълняващ длъжността ръководител на Чеченската република и се надявам впоследствие да се явите на изборите през септември”, заяви Путин.

Той призова ръководството на Чеченската република да отделя повече внимание на спазването на законите на Руската федерация.

“Нужна е по-тясна координация и работа с федералните органи на властта по въпросите на сигурността. И вие, и бъдещите ръководители на републиката, естествено, трябва да правите всичко за спазването на руските закони във всички сфери на живота ни, подчертавам – във всички сфери”, заяви Путин.

Той същевременно каза на Кадиров, че “Чечения днес е станала по-безопасно място за гражданите ни, за жителите на Чечения, може би дори по-безопасна от други места на картата на Русия, благодарение в значителна степен на усилията ви”.