Путин лично обвини Киев за широка операция на югоизток

Путин лично обвини Киев за широка операция на югоизток

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин обвини днес украинските власти, че са предприели широка военна офанзива срещу проруските бунтовници и са причинили десетки жертви през последните дни в Югоизточна Украйна, предаде ТАСС.

„Властите в Киев официално издадоха заповед за широкомащабна военна операция практически по цялата линия на контакт между украинските редовни сили и проруските бунтовници, като използват „артилерия, системи за залпов огън и авиация срещу гъстонаселени райони“, заяви Владимир Путин на заседание на руския Съвет за сигурност.

„И всичко това става под акомпанимента на пропагандистки лозунги за стремеж към мир и търсене на виновни. Виновни са онези, които издават такива заповеди, които вършат това – те трябва да знаят, че единственият начин за разрешаване на подобни конфликти са мирните преговори и средства от политически характер“, подчерта руският президент.

Той все пак изрази надежда, че в Киев ще възтържествува здравият разум.

„Ние често слушаме, включително от сегашния официален Киев, че в тази страна държат именно на такива способи за разрешаване на въпросите, но на практика всичко става съвсем другояче. Надявам се, че в края на краищата, здравият разум в тази страна ще възтържествува“, добави Владимир Путин.