Путин: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам кучетата

Путин: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам кучетата

Публикувано от:

Четириногите приятели на руския президент

Въпреки че най-популярното домашно животно в Русия е котката, руският президент Владимир Путин определено отдава своите предпочитания на кучетата. Той е собственик на три кучета: лабрадорът Кони Полгрейв, българската овчарка Бъфи и акита ину Юме. Всичките четириноги приятели на руския президент живеят в резиденцията му Ново Огарьово в Москва.

Кони Полгрейв

Кони е чистокръвен представител на породата лабрадор. Родена е през 1999 г. – годината, когато Путин от малкоизвестен чиновник се превърна в официален приемник на Борис Елцин. Прякорът на майката на Кони е Хенриета Буш, а на бащата — Алькор Рос Бредфорд. Сред предците на Кони е бил и лабрадорът на Брежнев. Придобита е от Министерството на изключителните ситуации чрез „Российский Ретривер Клуб“, възпитавала се е в кинологическия център на 179-ти спасителен отряд на МЧС. Кони е подарена на руския президент през 2000 г. от сегашния министър на отбраната Сергей Шойгу.

Сергей Шойгу подарява Кони на Путин

Сергей Шойгу подарява Кони на Путин

Путин и Кони КОни

Името на четириногия приятел на Путин често фигурира във вестници и списания, герой е и на комикса на списание „Огоньок“, както и на книга, описваща живота на Путин с очите на куче.

За Кони има статии в Уикипедия на 10 езика. Младежкото движение „Ние“ през февруари-март 2007 г. се изявява с инициатива за издигане на Кони като кандидат-президент и се опитва да започне събиране на подписи за нея на паметника на героите от Плевен в Москва. Президентът на фонда „Инедем“, политологът Георгий Сатаров твърдеше тогава, че 40 % от руските избиратели са готови да гласуват за Кони, ако президентът я посочи за свой приемник.

Путин, Кони и германският канцлер Ангела Меркел

Путин, Кони и германският канцлер Ангела Меркел

Кони е навсякъде

Кони е навсякъде

Преклонната за куче възраст кара хората да си задават въпроса, жива ли е Кони. Особено актуален е този въпрос след като Путин се появява в медиите само с другите си две кучета Бъфи и Юме. Говорителят на президента Дмитрий Песков успокои всички, че Кони е жива и здрава, но не може да играе с по-младите кучета: „Тя е дама на преклонна възраст, движи се бавно. За да не я травмират допълнително, тя е отделно от младежите“.

Кони и Путин

Бъфи

Българската овчарка (или каракачанска) е подарена на руския президент от българския премиер Бойко Борисов по време на посещението на Путин в България. Руският държавен глава така се зарадва на подаръка, че не се сдържа и разцелува кученцето още при подаряването.

Путин и Бафи Бъфи

Палето е родено през август 2010 г. в личния развъдник на Бойко Борисов и при раждането си е кръстено Йорго. На Путин не му допада това име и решава да обяви конкурс сред руските граждани за ново име на кученцето. Руският президент се спира на името „Бъфи“, предложено от петгодишно момченце от Москва.

Путин разказва, че Кони се отнесла към кутрето изключително добронамерено. Бъфи стана герой и на песен, след като популярни руски радиоводещи, формиращи група “Мурзилки Интернешънъл”, изпяха кавър на песента на Филип Киркоров “Просто подари”, под името “Просто подарите премьеру щенка” (“Подарете на премиера кученце”).

Russia's Prime Minister Putin plays with his Bulgarian shepherd dog named Buffy at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow

 

Юме

Акита ину е една от най-скъпите и древни породи кучета в света. Това е породата на прочутия Хачико.

Кучето на Путин от тази порода е женско и се казва Юме, което в превод означава Мечта. Тя е подарена на руския президент от властите на японската префектура Акито в знак на благодарност за това, че Русия е оказала помощ при последствията от силно цунами и земетресение.

Юме

President Vladimir Putin Receives World Leaders to Sochi Путин и Юме по време на среща с японския премиер

 

 

Игра в снега с четириногите приятели Бъфи и Юме

Путин и Юме 1 Путин с кучетата Путин, Бъфи и Юме Путин и Юме, Бъфи

Путин обича не само своите кучета. Тук Путин прегръща кучето на американския президент Джордж Буш – старши през 2007 г.

Путин обича не само своите кучета. Тук Путин прегръща кучето на американския президент Джордж Буш – старши през 2007 г.