Путин и Ципрас споделят мнението, че е необходимо понижаване на напрежението между Русия и ЕС

Руският президент Владимир Путин и гръцкият премиер Алексис Ципрас споделят мнението, че е необходимо понижаване на напрежението между Русия и Евросъюза. Това заяви пред журналисти съветникът на руския президент Юрий Ушаков в навечерието на работното посещение на Путин в Гърция, предаде ТАСС.

„И двете страни се надяват, че с помощта на предстоящите преговори и контакти ще се активизират връзките по всички основни направления. Ще отбележа, че и президентът, и премиерът Ципрас са на едно мнение за това, че следва да се понижи напрежението в отношенията между Русия и ЕС“, каза Ушаков.

Той припомни, че Гърция и Италия заедно с някои страни от Евросъюза се обявяват в подкрепа на възстановяването на политическия диалог между Москва и ЕС.

Ушаков подчерта, че гръцката страна е против въведените срещу Русия западни санкции, но е принудена да следва официалната позиция на Евросъюза.

Освен това Гърция постоянно поставя въпроса за възобновяването на доставките в Русия на гръцки селскостопански продукти.