Путин и Рухани ще обсъдят военнотехническото сътрудничество в Баку

Обсъждането на въпроса за военнотехническото сътрудничество е сред плановете за срещата на руския президент Владимир Путин и иранския му колега Хасан Рухани, потвърди пред в. „Известия“ прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

Както съобщи във вторник пресслужбата на Кремъл, Путин ще посети Баку за участие в първата тристранна среща между лидерите на Азербайджан, Иран и Русия. Очаква се Путин, Алиев и Рухани да обсъдят актуалните въпроси от международната и регионалната политика и перспективите за създаване на практическо сътрудничество, в частност, в сферата на енергетиката и транспорта.

Президентите на Русия и Иран ще обсъдят разширяването на военнотехническото сътрудничество между двете държави, като иранската страна е заинтересована от най-новата руска техника.

Освен това, според „Известия“, може да се засегне и темата за повишаване на нивото на сътрудничество за провеждане на съвместни учения. Говорителят на руския президент потвърди пред изданието, че въпросът за военнотехническото сътрудничество е сред плановете за срещата между лидерите на двете страни.