Путин и Обама ще разговарят за Сирия в кулоарите на Г-20 в Китай

Путин и Обама ще разговарят за Сирия в кулоарите на Г-20 в Китай

Публикувано от:

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама ще обсъдят сирийския въпрос в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Китай, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обаче поясни, че това ще бъде или кратък, или пък по-подробен “обмен на гледни точки” между двамата относно сирийската криза, а не официална среща на Путин и Обама, подобна на онези, които руският президент планира да проведе с френския си колега Франсоа Оланд и с германския канцлер Ангела Меркел.

Форумът в Ханчжоу ще се състои на 4 и 5 септември.

Говорейки за Г-20, Песков каза, че този формат е по-обективен от Г-8 и Русия е напълно удовлетворена от него, предаде ТАСС. Русия беше част от Г-8, но беше отстранена след присъединяването  на Крим и началото на кризата в Източна Украйна.

Песков спомена и за нормандската четворка (Русия, Германия, Франция и Украйна). Той каза, че този формат ще продължи да съществува, но няма планове за среща на лидерите на четирите страни в кулоарите на форума на Г-20 в Китай. Нормандската четворка работи за разрешаване на украинската криза.

Източник: Медиапул