Путин за стрелбата в московското училище

Псков, 3 февруари. Президентът на Русия Путин окачестви като трагедия произшествието от 3 февруари в едно от московските училища, при което ученик от горен курс откри стрелба.  Държавният глава призова да се отделя повече внимание на възпитанието на подрастващото поколение, предаде ИТАР-ТАСС.

Инцидентът бе коментиран от Путин в гр. Псков, Русия, на заседание на президиума на президентския Съвет за култура и изкуство. Той отбеляза, че днес не се отделя достатъчно внимание на въпросите, свързани с формирането у подрастващото поколение на добър художествен вкус, и че на практика не се създават нови юношески театри.

„Трябва да се възпитава ново поколение зрители с добър художествен вкус, които разбират и ценят театралното, драматичното и музикалното изкуство. Ако това се правеше както трябва, може би днес нямаше да се разиграе тази московска трагедия”, – коментира Путин.

„Съществуващите днес детски театри често предпочитат да представят на сцените си шоу и развлекателни програми, чиито съдържание и ниво са доста съмнителни”, посочи още президентът. Той изрази увереност, че ситуацията може да се подобри, ако се предложат ефективни механизми за подкрепа..